Cum sa evitati frauda prin SMS

Zilnic ne lovim de oameni care, sub o forma sau alta, incearca sa fure ceva de la noi. De la vanzatoarea care ne da restul de bani gresit, pana la hotii de buzunare sau talharii, cu totii ne pun in fata unei probleme pe cat de vechi, pe atat de greu de rezolvat. Daca fata de acestia am invatat sa fim atenti, reusind de cele mai multe ori sa evitam sa fim pacaliti, fata de formele mai noi de inselaciune inca suntem vulnerabili.

In ultimii ani, a aparut si in Romania ceea ce este cunosc ca frauda prin SMS. Ce faci cand primesti un SMS de la o mare companie, prin care esti anuntat ca ai castigat o suma importanta de bani, cu toate ca nu ai participat la nici un concurs? In primele secunde, esti, desigur, tentat sa ii dai crezare. Nimic mai gresit. NEI Guard va atrage atentia asupra principalelor semne care va indica faptul ca ati putea deveni victima unei fraude.

In primul rand, cel mai important indiciu este solicitarea unor informatii confidentiale. Indiferent ca este vorba de conturi bancare, parole sau alte astfel de informatii, nu le oferiti sub nici o forma. Este deja cunosc faptul ca nici o companie nu cere detalii de acest fel.

In al doilea rand, este solicitata, in unele cazuri, tastarea unor coduri pentru a intra in posesia marelui premiu. Astfel de cereri nu sunt justificate intr-un context legal. Singura explicatie logica pentru o asemenea conditie este frauda.

De asemenea, un alt indiciu important este acela ca expeditorul apare ca numar de telefon, nu ca nume de companie. In plus, sunt solicitate sume de bani pentru a intra in posesia premiului.

Pentru a evita sa fiti victima fraudei prin SMS, fiti atenti la toate semnele care va indica faptul ca ceva nu este in regula cu premiul. Daca nu ati participat la nici o tombola si la nici un concurs, si daca vi se cer sume de bani sau informatii confidentiale, nu raspundeti in nici un fel.

In zilele noastre, hotii sau adaptat tehnologiei, tinand pasul cu aceasta. Fiind informatii asupra noilor modalitati de fraudare, putem evita sa devenim victime.

 

Conteza pe NEI!

NEI GUARD, alaturi de NEI Fire Protection, NEI Medica Asist, Compania de detectivi NEI, NEI Electric Distributie, NEI Management Consulting, NEI Pandorra Business Management, Nei Technics & Strategies, Alfatrust S.A, NEI Hr Solutions si NEI & RC Consulting formeaza NEI HOLDING, avand ca idee centrala pasiunea pentru diversitate și implicit dezvoltare multilaterala, bazandu-se strict pe un capital 100% romanesc.

Inca de la infiintare, NEI GUARD s-a angajat sa exceleze in afacerile de securitate, protectie,paza, monitorizari si interventii, transport valori, consultanta, instalari de sisteme tehnice si securitatea informatiilor.

Astfel, compania a devenit unul dintre principalii asiguratori de securitate și protectie din Romania, cu extindere pe tot teritoriul tarii: Bucuresti, Brasov, Constan?a, Arad, Arges, Bran, Costinesti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Dolj, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Gorj, Hunedoara, Iasi, Mangalia, Mehedin?i, Moeciu, Olt, Oradea, Ploiesti, Pitesti, Sibiu, Sinaia (Busteni, Azuga, Poiana Tapului, Zamora), Suceava, Teleorman, Timisoara, Valcea.

Informatii suplimentare pot fi gasite: http://www.neiguard.ro  – 021 9502

Pentru mai multe detalii:
Monica Magureanu
NEI Guard
Str. Ghiozdanului, nr. 6A
Sector 1, Bucuresti
Mobil: (+40) 742.044.510
Fax: (+40) 213.10.00.99Articole inrudite

Configurarea si conectarea telefoanelor sau tabletelor android la internet prin reteau...

Pe piata exista multe telefoane cu sistemul de operare Android dar nici unul nu se compara cu Sony Ericsson Xperia X10. Acesta este mai dotat decat restul telefoanelor Android, dintre dotari enumerand timpul de initializare si faptul ca...

Piața telefoanelor mobile este deja plină de diverse modele de firmele deja consacrate în domeniu. În timp ce analizezi cele mai recente gadget-uri, ajungi ușor la concluzia că printre cele mai atractive și...

Linkuri sponsorizate


Ghid Firme si Companii
Ghid Firme si Companii. Prezentare profesionala a clientilor tai
Sisteme de securitate
Sisteme de alarma, supraveghere video
Primadigital
Noile Imprimante CD/DVD automate Primera Disc Publisher Xi Autoprinter. Capacitate 100 discuri. Pret mai mic, productivitate mai mare.

Stiri si noutati, oferte si anunturi

Creare site
Realizare site web profesional cu design deosebit pentru a atrage mai multi clienti pentru tine sau afacerea ta. Ai parte de urmatoarele servicii web: promovare online, web design, realizare magazin online, creare [...]
Aparat purificare aer Refreshen
Aparat purificare aer cu ionizare negativa si odorizare antibacteriana. Aparatul purifica aerul din incaperi de pana la 80mp in spatiu deschis. Filtreaza aerul prin apa din cuva in care se adauga optional cca 3-5 [...]
Umidificator cu aer rece si ionizator
Umidificator cu aer rece si ionizare negativa. Aparatul foloseste pentru filtrare uleiuri nesentiale antibacteriene si apa rece din cuva, in dilutie de 5ml ulei la 700ml apa de robinet. Uleiul este solvabil in apa. [...]
Odorizante naturale - transport gratuit!
Uleiurile odorizante naturale esentiale Refreshen sunt create special pentru dizolvare in apa rece din cuva aparateleor de purificare Revitalizor. Se pot folosi si in candele ceramice, aspiratoare cu apa, aer [...]
Purificator aer cu transport gratuit!
Purificatorul de aer Revitalisor-Refreshen foloseste ca agent de filtrare apa proaspata de la robinet. In cuva de apa se adauga optional 3-5 ml de ulei esential aromatic antibacterian Refreshen, antialergen, de [...]