Pictura, o stare de a fi

Pictura are un loc bine stabilit in istoria artelor, punandu-si amprentele inca din perioada preistorica. Pictura in ulei este una dintre cele mai cunoscute si raspandite tehnici folosite de pictori. Aceasta a aparut inca din evul mediu, atingand apogeul in perioada renascentista.

Un avantaj deosebit al picturii in ulei il reprezinta obtinerea unui efect fascinant al culorilor prin amestecul acestora, permitand astfel, trecerea intr-un mod discret de la o nuanta la alta. Tehnica picturii in ulei este utilizata cu succes si in ziua de astazi.

Una dintre expresiile favorite ale pictorilor o reprezinta peisajul. Expunerea unui colt din natura duce la crearea unui tablou impresionant in functie de culorile si cromatica folosita. Nu degeaba pictorii se izoleaza de multe ori, in locuri linistite, cu peisaje mirifice. In aceste locuri isi pot regasi inspiratia si pot transpune acele peisaje in cadre cu totul deosebite. Altii, surprind momente incarcate de semnificatii si expresivitate prin intermediul calatoriilor din loc in loc, lucru care poate fi considerat un beneficiu major pentru artist si lucrarile sale.

Un alt gen de pictura il reprezinta natura statica sau natura moarta. Acest gen este reprezentat prin realizarea unei picturii cu obiecte neinsufletite din natura, cum ar fi: fructe, flori, legume, de multe ori se folosesc si diverse combinatii cu alte obiecte, astfel se poate crea un cadru artificial de natura moarta.

Cele mai intalnite teme in tablouri ar fi: biblice, cotidiene, istorice sau mitologice. Temele pot fi reprezentate in tablouri de gen peisaj, portret, abstract sau natura statica.

Pictorii, isi exprima ideile si trairile interioare intr-un mod care ramane de apreciat de ceilalti din jur. Pasionatii de pictura sunt mereu in cautare de tablouri interesante, cu diverse teme, fie pentru colectia proprie sau pentru a oferi un cadou unei persoane dragi. Astfel de tablouri adauga un plus de rafinament locului in care sunt asezate, mai ales cand sunt realizate de pictori cu o sensibilitate aparte, care reusesc sa imortalizeze peisaje de acum si de alta data.

Cum spunea Paul Cezanne : "Sa pictezi din natura nu inseama sa copiezi un obiect, inseamna sa realizezi o senzatie".


Autor: Ana Ionita



Articole inrudite

Câteva sfaturi pentru miresicile ce sunt în căutarea unui fotograf de nuntă, cum să-l găsească, și cum să se asigure că nunta va fi memorată de fotograful potrivit.

Unde putem gasi un fotograf de nunta potrivit? Putem alege un fotograf de nunta pe internet sau de la un targ de nunta. Tu cum alegi?

Sambata, 16 Aprilie, incepand cu ora 19:00 Vali Craciunescu da viata acordeonului in ritmuri de jazz!

Guacamole este un sos vegetarian original din Mexic, pe baza de avocado. Guacamole provine din aztecul „ahuaacatl” (avocado)si „molli” (sos). Se consuma cu chips tortilla, clasic sau cu paine prajita.

In ziua de astazi, procesul de intensificare este foarte intens folosit; este una dintre cele mai folosite aplicatii ale Adobe Photoshop. Puteti face mici retusuri cum ar fi sa optimizati proportiile corpului sau sa subliniati detalii...

Pe 17 ianuarie in cadrul galei Globurile de Aur 14 actori intra anul acesta in cursa pentru Globurile de Aur.

Linkuri sponsorizate


>>>>> REZERVAT <<<<<
Promoveaza-ti afacerea in cel mai select catalog romanesc. Bannerul tau aici!
FunGift.ro - cadouri online
Cel mai mare magazin de cadouri online din Romania. Peste 200 de idei de cadouri in stoc cu livrare in 24 de ore.
Monitorizare video
Sisteme video de supraveghere, monitorizare si inregistrare video Wireless! Oferta speciala!

Stiri si noutati, oferte si anunturi

Creare site
Realizare site web profesional cu design deosebit pentru a atrage mai multi clienti pentru tine sau afacerea ta. Ai parte de urmatoarele servicii web: promovare online, web design, realizare magazin online, creare [...]
Aparat purificare aer Refreshen
Aparat purificare aer cu ionizare negativa si odorizare antibacteriana. Aparatul purifica aerul din incaperi de pana la 80mp in spatiu deschis. Filtreaza aerul prin apa din cuva in care se adauga optional cca 3-5 [...]
Umidificator cu aer rece si ionizator
Umidificator cu aer rece si ionizare negativa. Aparatul foloseste pentru filtrare uleiuri nesentiale antibacteriene si apa rece din cuva, in dilutie de 5ml ulei la 700ml apa de robinet. Uleiul este solvabil in apa. [...]
Odorizante naturale - transport gratuit!
Uleiurile odorizante naturale esentiale Refreshen sunt create special pentru dizolvare in apa rece din cuva aparateleor de purificare Revitalizor. Se pot folosi si in candele ceramice, aspiratoare cu apa, aer [...]
Purificator aer cu transport gratuit!
Purificatorul de aer Revitalisor-Refreshen foloseste ca agent de filtrare apa proaspata de la robinet. In cuva de apa se adauga optional 3-5 ml de ulei esential aromatic antibacterian Refreshen, antialergen, de [...]