O inscriere corecta in directoare

Dupa ce un site este construit si finalizat cu succes, a devenit un pas aproape indispensabil ca acesta sa fie inscris in directoare pentru a fi promovat si indexat de motoarele de cautare. Dar oare mai este inscrierea in directoare un pas eficient pentru promovarea si optimizarea unui site? Cum trebuie facuta aceasta inscriere corect din punct de vedere seo? Ce directoare trebuie evitate?

Prima regula de care multi webmasteri uita sa tina cont, este aceea ca o inscriere in directoare nu trebuie facuta rapid, in 24 sau 48 de ore. Sunt o groaza de servicii care ofera astfel de inscrieri. Problema cu acest tip de inscrieri este ca sunt vazute de Google si de alte motoare de cautare ca fiind agresive. Astfel, efectul in urma acestui tip de inscrieri poate fi mult diminuat. Pentru ca inscrierile sa fie vazute in mod cat mai putin spammy, inscrierile trebuie facute lent, de ordinul a catorva pe zi, astfel construindu-se un link building cat mai puternic si neartificial.
 
A doua regula pe care multi webmasteri o incalca la aceste inscrieri, sunt ancorele ce contin titluri cu caracter repetativ. Nu este greu de inteles ca atunci cand apar sute de link-uri cu acelasi titlu si aceeasi descriere, toate identice, iar si iar, calitatea indexarii acelui site va fi foarte scazuta. Pentru a da un caracter cat mai natural acestor link-uri, inscrierile trebuie sa contina titluri si descrieri cat mai diferite posibil.
 
Aceste doua regli fundamentale pentru o inscriere corecta in directoare nu prea sunt respectate nici de webmasteri, nici de serviciile care fac aceste inscrieri. Un serviciu care ofera posibilitatea la ora actuala, ca iscrierile sa se faca cat mai lent, cu titluri sau descrieri diferite este www.inscrieredirectoare.ro. Aici se poate alege perioada de inscriere pana la 5 sau chiar 6 luni. De asemenea, se pot compune titluri si descrieri unice pentur fiecare inscriere in parte, prin activarea unor extraoptiuni.
 
Se stie ca cel mai sigur si eficient mod de optimizare este atunci cand webmasterii isi fac singuri aceste inscrieri. Daca totusi se apeleaza la astfel de servicii, este important   sa fie consultata o lista cu directoarele in care se face inscrierea, inainte de a da comanda. Trebuie observat daca lista este updatata corect, daca directoarele pe care aceasta le contine mai sunt sau nu directoare, mai sunt sau nu functionale. In foarte multe cazuri, atunci cand parcurgem o astfel de lista gasim directoare care nu mai exista, sau pe al caror domeniu s-a construit un cu totul alt site care nu mai tine o listare gestionata de link-uri si deci, unde nu se mai pot face inscrieri. Calitatea acestor liste ne va spune mult si despre calitatea inscrierilor care urmeaza sa aiba loc. O lista neingrijita, neupdatata la timp, denota un interes foarte scazut fata de calitatea serviciilor.
 
Un alt aspect important este respectarea regulilor fiecarui director. Spre exemplu sunt multe zeci de directoare romanesti care nu accepta inscrieri daca email-ul de pe care se face confirmarea inscrierilor nu apartine domeniului site-ului inscris. Cu toata astea multe servicii ignora acest lucru iar asta  spune in mod clar destul de multe despre calitatea serviciilor acelor inscrieri.
 
Cate ceva despre lista directoarelor:
Primul director romanesc in care merita sa se faca inscrierile din lista mare de directoare este chiar Federal. Directorul are un trafic foarte bun, este bine indexat,  are un page rank foarte mare, ceea ce inseamna ca motorul Google il apreciaza si il coteaza ca un site foarte calitativ, recomandat. 
 
Primul director international in care merita sa se faca inscrierile este fara indoiala Dmoz.  Acesta este unul din cele mai vechi directoare din istoria internetului si este o autoritate. Aprobarile se fac foarte greu, pot dura luni, poate chiar ani, dar odata ce site-ul este aprobat si listat acolo, rezultatele nu vor intarzia sa apara.
 
Urmeaza un sir lung de directoare cu reguli si modalitati de lucru diferite. Din acestea trebuie evitate cele penalizate de Google, cu putine link-uri indexate sau cu page rank 0 ori lipsa. Aceste date precum si vechimea directoarelor se pot vedea in lista detaliata a acestui pachet cu servicii de inscriere in directoare.
 
La polul opus sunt directoarele clonate, cu zeci sau chiar sute de subdomenii, care alcatuiesc o retea falsa de directoare si care trebuie in mod categoric evitate.


Articole inrudite

Un serviciu de gazduire site de incredere este important pentru ca situl tau sa ajunga la publicul tinta. Trebuie sa stii ce servicii sunt importante pentru tine inainte de a incepe sa faci cautari.

Continutul a devenit unul din cele mai importante semnale seo pentru motoarele de cautare. Un articol interesant si bine targetat este cautat, gasi si citit.

Lista de directoare romanesti si straine, sortata dupa diverse criterii relevante pentru inscrierea site-urilor in directoare.

Linkuri sponsorizate


FunGift.ro - cadouri online
Cel mai mare magazin de cadouri online din Romania. Peste 200 de idei de cadouri in stoc cu livrare in 24 de ore.
Anunturi publicitare
Anunturi de mica publicitate in cele mai cunoscute ziare din tara. Simplu si comod, din fata calculatorului tau.
Anuntul Imobiliar
Ziar cu anunturi imobiliare din Bucuresti si provincie. Poze. Schite. Legi. Agentii. Particulari.

Stiri si noutati, oferte si anunturi

Creare site
Realizare site web profesional cu design deosebit pentru a atrage mai multi clienti pentru tine sau afacerea ta. Ai parte de urmatoarele servicii web: promovare online, web design, realizare magazin online, creare [...]
Aparat purificare aer Refreshen
Aparat purificare aer cu ionizare negativa si odorizare antibacteriana. Aparatul purifica aerul din incaperi de pana la 80mp in spatiu deschis. Filtreaza aerul prin apa din cuva in care se adauga optional cca 3-5 [...]
Umidificator cu aer rece si ionizator
Umidificator cu aer rece si ionizare negativa. Aparatul foloseste pentru filtrare uleiuri nesentiale antibacteriene si apa rece din cuva, in dilutie de 5ml ulei la 700ml apa de robinet. Uleiul este solvabil in apa. [...]
Odorizante naturale - transport gratuit!
Uleiurile odorizante naturale esentiale Refreshen sunt create special pentru dizolvare in apa rece din cuva aparateleor de purificare Revitalizor. Se pot folosi si in candele ceramice, aspiratoare cu apa, aer [...]
Purificator aer cu transport gratuit!
Purificatorul de aer Revitalisor-Refreshen foloseste ca agent de filtrare apa proaspata de la robinet. In cuva de apa se adauga optional 3-5 ml de ulei esential aromatic antibacterian Refreshen, antialergen, de [...]