10 motive pentru alternarea anvelopelor de iarna/vara

10 motive pentru alternarea anvelopelor de iarna/varaIarna se apropie cu pasi repezi. In scurt timp vor cadea si primii fulgi de zapada, iar recomandarea noastra este sa nu asteptati pana in ultima clipa pentru a va echipa masina corespunzator. Achizitionand anvelope de iarna din timp, aveti avantajul unui pret mai bun si nu riscati sa fiti luati prin surprindere de prima ninsoare.

 

  1. Anvelopele de iarna au implementate tehnologii specifice pentru conditiile de iarna, spre deosebire de anvelopele de vara care sunt create special pentru sezonul cald. Astfel, anvelopele de vara sunt cu mult mai putin rezistente la temperaturi mai mici de 7 grade Celsius, spre deosebire de anvelopele de iarna care sunt special create pentru conditiile din sezonul rece. Acestea fiind prevazute cu striatii ce ofera performante mai bune privind aderenta si franarea la temperaturi scazute.

  1. Din cauza cauciucului din care sunt facute, anvelopele de vara sunt mai rigide la temperaturi scazute, avand consistenta gumei de mestecat. Puteti face un test, puneti o guma de mestecat la rece si veti obseva ca aceasta devine casanta, dura, la temperaturi scazute, apoi puneti guma aproape de o sursa de caldura. Ce observati? Guma devine moale. La fel se manifesta si anvelopele de vara, la temperaturi scazute creste riscul de aparitie a crapaturilor.

  1. Din cauza rigiditatii anvelopelor de vara la temperaturi scazute, acestea aluneca mult mai usor pe polei sau zapada decat anvelopele de iarna. Stiati ca 60% dintre accidentele care au loc iarna se petrec pe carosabilul uscat si rece?

  1. Daca aveti masina echipata cu anvelope de iarna, puteti evita cumpararea de lanturi de iarna obligatorii in anumite zone unde este zapada permanent.

  1. O anvelopa de iarna uzata este si mai slaba pe zapada fata de o anvelopa de vara buna.

  1. Optarea pentru alternarea anvelopelor vara/iarna este fara indoiala o investitie deloc neglijabila pe moment, dar se dovedeste a fi una economica pe termen lung: utilizati anvelopa care trebuie atunci cand trebuie ceea ce va garanteaza o utilizare optima si, cu siguranta, durabila.

  1. Castigati timp atunci cand vine iarna sau vara, avand deja pregatite rotile pe care le puteti monta, fara a fi nevoie sa cumparati anvelope si sa asteptati cateva zile pana la livrarea acestora, riscand astfel sa fiti surprinsi de zapada.

  1. Pentru anvelopele de iarna, puteti opta pentru o dimensiune inferioara fata de cele de vara (diametrul interior mai mic), montate pe jante de otel. Pe langa faptul ca economisiti bani, diametrul mai mic al anvelopelor creste tractiunea pe zapada.

  2. In timpul iernii, jantele de aliaj se pot deteriora de la sarea de pe carosabil. Deci, daca optati pentru roti complete, iarna va puteti alege jante de otel, iar cand vine vara reveniti la jantele dumneavoastra de aliaj.

  1. Asa cum este in Romania si in alte tari din Europa, legea obliga conducatorii auto sa isi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna in sezonul rece (marcate M+S, fulg de nea), pentru a putea circula pe teritoriul tarii sau peste granita.



Articole inrudite

Anvelopele sunt unele dintre cele mai importante accesorii ale unui autoturism. Astfel, orice sofer trebuie sa acorde atentie sporita acestui aspect.

Principiul care stă la baza functionării bateriei auto a fost descoperit într-o zi a anului 1801 când un chimist francez făcea niste experimente de electroliză.

Fie ca vorbim de piese auto originale, piese auto ieftine sau OEM, datorita trecerii timpului acestea cedeaza.

Dupa cum probabil bine stiti, odata cu inceperea sezonului de iarna intra in vigoare si ordonanta cu numarul 5 din 2011: sau dupa cum este cunoscuta publicului larg, legea anvelopelor de iarna. In continuare vom incerca sa sintetizam toate...

Turismul off-road este din ce in ce mai raspandit, a devenit o atractie speciala pentru multi amatori de senzatii tari care isi permit o masina 4X4 si nu le este mila sa o foloseasca pe drumuri aproape inpracticabile.

Poate sa fie dificil sa iti dai seama cand trebuie sa cumperi anvelope noi, mai ales daca nu esti sigur care sunt factorii care determina aparitia unui set nou, in primul rand. Ca sa nu mai ai niciun fel de indoieli, iata cativa factori pe...

Linkuri sponsorizate


FunGift.ro - cadouri online
Cel mai mare magazin de cadouri online din Romania. Peste 200 de idei de cadouri in stoc cu livrare in 24 de ore.
Inscriere Firma
Catalog firme si afaceri din Romania impartite pe categorii si judete. Clienti noi pentru afacerea dvs.
Transport intern si international
Va intrebati poate, ce are de oferit nou o alta Companie de expeditie si transport, intr-un moment in care piata romaneasca si european

Stiri si noutati, oferte si anunturi

Creare site
Realizare site web profesional cu design deosebit pentru a atrage mai multi clienti pentru tine sau afacerea ta. Ai parte de urmatoarele servicii web: promovare online, web design, realizare magazin online, creare [...]
Aparat purificare aer Refreshen
Aparat purificare aer cu ionizare negativa si odorizare antibacteriana. Aparatul purifica aerul din incaperi de pana la 80mp in spatiu deschis. Filtreaza aerul prin apa din cuva in care se adauga optional cca 3-5 [...]
Umidificator cu aer rece si ionizator
Umidificator cu aer rece si ionizare negativa. Aparatul foloseste pentru filtrare uleiuri nesentiale antibacteriene si apa rece din cuva, in dilutie de 5ml ulei la 700ml apa de robinet. Uleiul este solvabil in apa. [...]
Odorizante naturale - transport gratuit!
Uleiurile odorizante naturale esentiale Refreshen sunt create special pentru dizolvare in apa rece din cuva aparateleor de purificare Revitalizor. Se pot folosi si in candele ceramice, aspiratoare cu apa, aer [...]
Purificator aer cu transport gratuit!
Purificatorul de aer Revitalisor-Refreshen foloseste ca agent de filtrare apa proaspata de la robinet. In cuva de apa se adauga optional 3-5 ml de ulei esential aromatic antibacterian Refreshen, antialergen, de [...]