Top 5 piese care cedeaza cel mai usor la o masina

Fie ca vorbim de piese auto originale, piese auto ieftine sau OEM, datorita trecerii timpului acestea cedeaza. Orice piese de pe masina are o durata medie de viata iar unele piese cedeaza mai usor datorita nerespactarii intervalului de service, a drumurilor proaste din Romania sau a combustibilului de calitate indoielnica.

Sonda Lambda

Sonda Lambda este un senzor amplasat pe tubulatura de evacuare si conectat la ECU, care in esenta consta intr-un conductor de curent electric a carui intensitate variaza in functie de cantitatea de oxigen care traverseaza sonda.

Acesta stie sa faca niste calcule si regleaza amestecul de aer/carburant care intra in motor, pentru o functionare eficienta. Este o piesa care masoara constant nivelul gazelor de evacuare din sistem si din acest motiv sunt sanse mari sa se strice. Adica se poate acoperi de murdarie si nu mai masoara precis, sau se poate strica partea electrica. Constructorii recomanda verificarea sondei la fiecare 30 000 de kilometri sau la fiecare doi-trei ani de functionare a masinii. O sonda Lambda stricata inseamna consum ridicat si emisii mai mari de Co2.

Injectoarele

Un injector este o supapă care injectează carburantul la motoarele cu ardere internă, fie în canalul de admisie, într-o antecameră de ardere sau direct în cameră de ardere al motorului.

Din pricina calitatii carburantului de la pompele din Romania, nu sunt deloc putini cei care au probleme cu injectoarele. In interiorul acestora se va depune calamina si in scurt timp acestea se vor strica sau vor creste consumul masinii. La masinile diesel, costul unui set de injectoare este mare, asa ca nu strica sa avem grija sa bagam in rezervor motorina de calitate. Curatarea injectoarelor poate fi o solutie mai ieftina, insa nu este recomandata.

Amortizoarele

 

Rolul principal al amortizorului este acela de a amortiza oscilatiile arcului atunci cand roata automobilului intalneste o denivelare sau o groapa in suprafata de rulare. Stim cu totii care sunt motivele pentru care amortizoarele unei masini rulate la noi in tara cedeaza asa usor. Gropile din asfalt sunt un adevarat cosmar pentru amortizoare. De retinut este ca amortizoarele se schimba doar in pereche.

Toba finala

 

Daca toba finala a masinii tale nu este de inox, atunci cel mai probabil va trebui sa o schimbi la un moment dat. O toba finala are de obicei mici orificii pentru scurgerea apei formate in urma condensului. Cand aceste gaurele de evacuare se astupa, toba ramane plina cu apa. Mai mult,daca circulam numai pe distante scurte cu masina si motorul nu are timp sa se incalzeasca, pe evacuare se va face si mai mult condens. Condens egal rugina si fisuri in toba finala.

Ambreiaj

Rolul ambreiajului este de a face legatura si de a transmite puterea intre motor si cutia de viteze, respectiv roti.

Ambreiajul unei masini se strica in doua situatii:

  • cand circulam cu piciorul stang apasand pe pedala usor, involuntar (femeile fac asta preponderent)

  • cand abuzam de plecarile de pe loc in tromba

Ambreiajul este o piesa care functioneaza pe baza de frictiune. Daca vom cupla si vom decupla ambreiajul incet si lin cu ajutorul pedalei, fara sa simtim vreo bruscare, ii vom prelungi viata.

Este dovedit ca cele mai multe ambreiaje ce necesita inlocuire sunt de la masini conduse de femei in oras. Ambreiajul se inlocuieste de obicei la kit, nu doar discul. Un kit contine placa, disc si rulment.



Articole inrudite

Anvelopele sunt unele dintre cele mai importante accesorii ale unui autoturism. Astfel, orice sofer trebuie sa acorde atentie sporita acestui aspect.

Principiul care stă la baza functionării bateriei auto a fost descoperit într-o zi a anului 1801 când un chimist francez făcea niste experimente de electroliză.

Dupa cum probabil bine stiti, odata cu inceperea sezonului de iarna intra in vigoare si ordonanta cu numarul 5 din 2011: sau dupa cum este cunoscuta publicului larg, legea anvelopelor de iarna. In continuare vom incerca sa sintetizam toate...

Anvelopele de iarna au implementate tehnologii specifice pentru conditiile dure din sezonul rece oferind siguranta si performanta maxima, pe cand anvelopele de vara sunt mai rigide la temperaturi scazute, crescand astfel riscul de aparitie a...

Turismul off-road este din ce in ce mai raspandit, a devenit o atractie speciala pentru multi amatori de senzatii tari care isi permit o masina 4X4 si nu le este mila sa o foloseasca pe drumuri aproape inpracticabile.

Poate sa fie dificil sa iti dai seama cand trebuie sa cumperi anvelope noi, mai ales daca nu esti sigur care sunt factorii care determina aparitia unui set nou, in primul rand. Ca sa nu mai ai niciun fel de indoieli, iata cativa factori pe...

Linkuri sponsorizate


Comodo.ro - Online Brands Outlet
Incaltaminte, haine si accesorii de marca cu preturi de pana la 75% mai mici fata de pretul de catalog.
Materiale de constructii
Materiale de constructii la preturi accesibile si livrare rapida la domiciliu.
Magazinul tau de lenjerie intima!
Urmeaza-ti fanteziile, fii sexy! Magazin online de lenjerie intima pentru femei.

Stiri si noutati, oferte si anunturi

Creare site
Realizare site web profesional cu design deosebit pentru a atrage mai multi clienti pentru tine sau afacerea ta. Ai parte de urmatoarele servicii web: promovare online, web design, realizare magazin online, creare [...]
Aparat purificare aer Refreshen
Aparat purificare aer cu ionizare negativa si odorizare antibacteriana. Aparatul purifica aerul din incaperi de pana la 80mp in spatiu deschis. Filtreaza aerul prin apa din cuva in care se adauga optional cca 3-5 [...]
Umidificator cu aer rece si ionizator
Umidificator cu aer rece si ionizare negativa. Aparatul foloseste pentru filtrare uleiuri nesentiale antibacteriene si apa rece din cuva, in dilutie de 5ml ulei la 700ml apa de robinet. Uleiul este solvabil in apa. [...]
Odorizante naturale - transport gratuit!
Uleiurile odorizante naturale esentiale Refreshen sunt create special pentru dizolvare in apa rece din cuva aparateleor de purificare Revitalizor. Se pot folosi si in candele ceramice, aspiratoare cu apa, aer [...]
Purificator aer cu transport gratuit!
Purificatorul de aer Revitalisor-Refreshen foloseste ca agent de filtrare apa proaspata de la robinet. In cuva de apa se adauga optional 3-5 ml de ulei esential aromatic antibacterian Refreshen, antialergen, de [...]