Motive pentru care ar fi bine sa va montati anvelopele de vara

anvelope de varaAnvelopele sunt unele dintre cele mai importante accesorii ale unui autoturism. Astfel, orice sofer trebuie sa acorde atentie sporita acestui aspect. In Romania, deseori multi soferi aleg (fie din comoditate fie din motive financiare) sa circule pe timp de vara cu anvelopele de iarna (sau, desigur, invers) – lucru deloc eficient si chiar periculos.

Nu degeaba exista anvelope destinate fiecarui sezon (anvelope de vara, anvelope de iarna sau anvelope all season): fiecare dintre acestea are anumite caracteristici care garanteaza siguranta si performante sporite doar daca sunt utilizate in conditiile pentru care au fost fabricate.

Iata de ce este esential ca, odata cu cresterea temperaturilor, sa treceti la anvelopele de vara:

 

Anvelopele de vara permit rularea eficienta la temperaturi ridicate

Cauciucul din care sunt fabricate anvelopele de vara este proiectat pentru a putea fi utilizat cu o mai mare eficienta la temperaturi de peste 7 grade Celsius. Acesta nu se va uza cu usurinta la temperaturi ridicate si va oferi un nivel imbunatatit al aderentei.

De asemenea, anvelopele de vara prezinta un risc mult mai scazut de supraincalzire la temperaturi ridicate comparativ cu cele de iarna.

Anvelopele de vara ofera performante mult mai bune pe drumuri uscate si ude

Anvelopele de vara au un design specific al benzii de rulare ce permite rularea in siguranta cu viteze ridicate la temperaturi ridicate, fie ca vorbim de un carosabil uscat sau umed. Designul este usor de recunoscut, in speecial comparativ cu cel al anvelopelor de iarna care sunt mai agresive, cu multe caneluri si microstriatii.

Structura interna a anvelopelor, impreuna cu designul benzii de rulare, permite circularea cu distante ridicate fara a sacrifica din performante esentiale, precum aderenta, tractiunea si manevrabilitatea.

Anvelopele de vara sunt mai confortabile si mai silentioase

Datorita faptului ca vara nu mai sunt necesare blocurile de cauciuc inalte, canelurile adanci si microstriatiile in numar ridicat, designul mai slick al benzii de rulare va permite pasagerilor sa resimta un nivel sporit al confortului fizic.

In plus, majoritatea producatorilor incorporeaza diferite tehnologii de design si constructie a anvelopelor ce ajuta la reducerea zgomotului exterior si interior produs de acestea.

Anvelopele all-season: o alternativa eficienta

Daca doriti sa economisiti bani si timp, varianta echiparii cu anvelope all season este una care merita luata in considerare. Cauciucurile all season permit rularea atat in siguranta cat si in legalitate (acestea sunt marcate M+S, MS sau M&S) pe tot timpul anului, mentinand mare parte a performantelor unei anvelope de sezon.

Un bun exemplu in acest sens ar fi anvelopa CrossClimate de la Michelin, profil promovat ca fiind drept "prima anvelopa de vara omologata pentru utilizarea pe timp de iarna". Aceasta inoveaza in ceea ce priveste constructia acesteia, fiind utilizat un cauciuc special ce isi pastreaza performantele indiferent de vremea de afara.



Articole inrudite

Principiul care stă la baza functionării bateriei auto a fost descoperit într-o zi a anului 1801 când un chimist francez făcea niste experimente de electroliză.

Fie ca vorbim de piese auto originale, piese auto ieftine sau OEM, datorita trecerii timpului acestea cedeaza.

Dupa cum probabil bine stiti, odata cu inceperea sezonului de iarna intra in vigoare si ordonanta cu numarul 5 din 2011: sau dupa cum este cunoscuta publicului larg, legea anvelopelor de iarna. In continuare vom incerca sa sintetizam toate...

Anvelopele de iarna au implementate tehnologii specifice pentru conditiile dure din sezonul rece oferind siguranta si performanta maxima, pe cand anvelopele de vara sunt mai rigide la temperaturi scazute, crescand astfel riscul de aparitie a...

Turismul off-road este din ce in ce mai raspandit, a devenit o atractie speciala pentru multi amatori de senzatii tari care isi permit o masina 4X4 si nu le este mila sa o foloseasca pe drumuri aproape inpracticabile.

Poate sa fie dificil sa iti dai seama cand trebuie sa cumperi anvelope noi, mai ales daca nu esti sigur care sunt factorii care determina aparitia unui set nou, in primul rand. Ca sa nu mai ai niciun fel de indoieli, iata cativa factori pe...

Linkuri sponsorizate


Suplimente Nutritive
la cele mai bune preturi din tara!
Comercializare produse JANE
In magazinul nostru virtual veti gasi produse pentru copii marca JANE SPANIA: carucioare, scaune auto, balansoare, etc.
IONIZON-umidificatoare, ionizatoare
Expertul tau in purificarea aerului, umidificarea si ionizarea aerului

Stiri si noutati, oferte si anunturi

Creare site
Realizare site web profesional cu design deosebit pentru a atrage mai multi clienti pentru tine sau afacerea ta. Ai parte de urmatoarele servicii web: promovare online, web design, realizare magazin online, creare [...]
Aparat purificare aer Refreshen
Aparat purificare aer cu ionizare negativa si odorizare antibacteriana. Aparatul purifica aerul din incaperi de pana la 80mp in spatiu deschis. Filtreaza aerul prin apa din cuva in care se adauga optional cca 3-5 [...]
Umidificator cu aer rece si ionizator
Umidificator cu aer rece si ionizare negativa. Aparatul foloseste pentru filtrare uleiuri nesentiale antibacteriene si apa rece din cuva, in dilutie de 5ml ulei la 700ml apa de robinet. Uleiul este solvabil in apa. [...]
Odorizante naturale - transport gratuit!
Uleiurile odorizante naturale esentiale Refreshen sunt create special pentru dizolvare in apa rece din cuva aparateleor de purificare Revitalizor. Se pot folosi si in candele ceramice, aspiratoare cu apa, aer [...]
Purificator aer cu transport gratuit!
Purificatorul de aer Revitalisor-Refreshen foloseste ca agent de filtrare apa proaspata de la robinet. In cuva de apa se adauga optional 3-5 ml de ulei esential aromatic antibacterian Refreshen, antialergen, de [...]