Beneficiile echiparii automobilului cu anvelope de iarna

Curand soseste iarna iar automobilul dvs trebuie sa fie echipat cu anvelope de iarna pentru a putea circula in siguranta si legalitate dar si la performante tehnice ridicate. Nerespectarea legislatiei anvelopelor de iarna poate aduce amenzi de pana la 2 100 de lei si suspendarea talonului.

Cand temperatura aerului atinge nivelul de 7 grade Celsius, este foarte recomandat sa va echipati autoturismul cu anvelope iarna. Acestea, spre deosebire de anvelopele de vara, isi mentin proprietatile specifice pana la temperaturi de -35, chiar -40 de grade Celsius, ramanand flexibile. O anvelopa rigida cauzeaza pierderea tractiunii, facand masina mult mai putin manevrabila.

Flexibilitatea specifica anvelopelor de iarna este data din materialul din care acestea sunt fabricate: in proportie de 80% este utilizat un compus de cauciuc natural, care prin natura sa este deosebit de flexibil.

Anvelopele de iarna au un profil al benzii de rulare specific, cu un design 'agresiv' din punct de vedere al aspectului. Acest aspect este dat de multitudinea de blocuri de cauciuc si de caneluri adanci ce o formeaza; efectele negative ale zapezii, ghetii sau poleiului asupra aderentei, manevrabilitatii si a restului performantelor automobilului sunt minimalizate datorita acestor elemente.

De asemenea, pe banda de rulare sunt prezente numeroase striatii ce au rolul de a filtra apa sau noroiul prezente pe carosabilele inzapezite sau umede, evitandu-se astfel fenomenul de acvaplanare. Odata evitat acest fenomen, cresc considerabil tractiunea si manevrabilitatea (atat in ceea ce priveste franarea cat si precizia in curbe).

Sfaturi:

Recomandam montarea unui set intreg de patru anvelope de iarna, aceasta fiind solutia optima pentru siguranta dvs; desi puteti monta doar doua anvelope pe puntea de tractiune, acest lucru este nerecomandat.

In aceeasi masura mentionam faptul ca siguranta dvs trebuie sa fie pe primul loc, iar echiparea unor anvelope de iarna de calitate superioara constituie un argument important in sustinerea acestui aspect. Din aceasta categorie mentionam anvelope precum cele de la Continental, Bridgestone, Pirelli, Goodyear, Michelin sau Dunlop.

In aceeasi ordine de idei, nu recomandam sub nicio forma echiparea de anvelope second hand sau resapate, acestea fiind in marea lor majoritate de o calitate foarte scazuta. Montand astfel de anvelope va puteti pune in pericol atat pe dumneavoastra cat si pe ceilalti participanti la traficul rutier.

Verificati ca anvelopele achizitionate sa aiba marcajul M + S (MS sau M&S) pe flanc: doar aceste anvelope sunt acceptate de legislatie pe timp de iarna. Notam ca legislatia considera drumurile de iarna drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar data din an in care acest lucru se intampla nu este importanta.

Pe timp de iarna, trebuie acordata atentie sporita nu numai anvelopelor, ci si a consumabilelor si a celorlalte echipamente specifice sezonului de iarna. Astfel, pe langa verificarea uleiului, antigelului, lichidului de parbriz sau a luminilor, trebuie sa aveti trusa de prim ajutor complet echipata, unelte de deszapezire si curatare a automobilului.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.anveloshop.roArticole inrudite

Anvelopele sunt unele dintre cele mai importante accesorii ale unui autoturism. Astfel, orice sofer trebuie sa acorde atentie sporita acestui aspect.

Principiul care stă la baza functionării bateriei auto a fost descoperit într-o zi a anului 1801 când un chimist francez făcea niste experimente de electroliză.

Fie ca vorbim de piese auto originale, piese auto ieftine sau OEM, datorita trecerii timpului acestea cedeaza.

Dupa cum probabil bine stiti, odata cu inceperea sezonului de iarna intra in vigoare si ordonanta cu numarul 5 din 2011: sau dupa cum este cunoscuta publicului larg, legea anvelopelor de iarna. In continuare vom incerca sa sintetizam toate...

Anvelopele de iarna au implementate tehnologii specifice pentru conditiile dure din sezonul rece oferind siguranta si performanta maxima, pe cand anvelopele de vara sunt mai rigide la temperaturi scazute, crescand astfel riscul de aparitie a...

Turismul off-road este din ce in ce mai raspandit, a devenit o atractie speciala pentru multi amatori de senzatii tari care isi permit o masina 4X4 si nu le este mila sa o foloseasca pe drumuri aproape inpracticabile.

Linkuri sponsorizate


Contabilitate
Contabilitate si intocmire de rapoarte financiare in concordanta legislatia romana in vigoare.
Ghid Firme si Companii
Ghid Firme si Companii. Prezentare profesionala a clientilor tai
Magazin de accesorii și piese
Cel mai mare magazin online de accesorii auto si piese auto din România, oferă o gama variantă de accesorii auto, tuning auto

Stiri si noutati, oferte si anunturi

Avocat clauze abuzive banci
clauze abuzive banci Peste 90% din consumatorii care au incheiat contracte de credit cu bancile din Romania in perioada 2000 – 2015 au clauze abuzive in documente, arata o statistica publicata recent intr-un [...]
Avocat proprietate intelectuala
Proprietate intelectuala si drepturi autor Intr-un mediu economic bazat tot mai mult pe informatii, proprietatea intelectuala (PI) a devenit un considerent cheie in deciziile economice de zi cu zi. Proprietatea [...]
Avocat dreptul muncii
Dreptul muncii Cabinetul oferă servicii juridice de dreptul muncii, care cuprind: consiliere juridică verbală sau scrisă,dreptul muncii elaborarea de contracte și alte documente specifice, elaborarea de [...]
Executari silite
Contestatie la executare Contestatie la executare;Prima noastra prioritate este de a servi interesele clientilor nostri într-o lume din ce în ce mai complexa. O preocupare deosebita o constituie gasirea de [...]
Avocat divort
Avocat Divort si Partaj Bucuresti Te-ai hotarat sa divortezi? Te putem ajuta oferindu-ti serviciile noastre pentru a divorta rapid, elegant, fara complicatii si cu costuri minime. Divortul, in zilele noastre, [...]